Friedeke Verkleij-Veenman


Personal Training

Vind je het niet prettig om lessen te volgen in groepsverband? Heb je misschien hele specifieke of heftige klachten die meer aandacht nodig hebben? Of lukt het om uiteenlopende redenen niet om naar een groepsles te komen? Dat kan reden zijn om te kiezen voor personal training.

Eén op één aandacht

In een één op één training ga ik uit van jouw klacht of uitdaging. Meestal wordt al tijdens de eerste sessie duidelijk dat de componenten stabiliteit, flexibiliteit en mobiliteit niet met elkaar in balans zijn. We gaan daar dan samen aan werken. Tijdens een personal training sessie zullen we op de mat werken, afgewisseld met een stability bal, kleine bal of weerstandsbanden. Het is ook mogelijk om extra Pilates apparatuur te gebruiken.

Jouw situatie staat centraal

Tijdens een personal training sessie staan jij en jouw specifieke situatie centraal. Beoefen jij een specifieke sport? Dan refereer ik daaraan tijdens de sessie. Het resultaat van de trainingen zie je direct terug: je fietst harder, je smasht verder, je kunt net bij die ene verre bal. Het kan ook zijn dat je een heel andere blessure hebt. Ook dan passen we de oefeningen daar op aan. Je zult zien dat je opeens dingen kunt die je lang niet voor mogelijk had gehouden: je loopt weer pijnvrij de trap op of de pijn in je rug of heup is weg. Benieuwd wat anderen van mijn lessen vinden? Lees de klantbelevingen.

Bewegen in je eigen lichaam

Met de oefeningen die ik je laat uitvoeren, wil ik je de bewegingen zo natuurlijk mogelijk laten aanvoelen. Ik refereer aan eventuele sporten die je beoefent en de bewegingen die je daarbij doet. Het uiteindelijke doel van de sessie is om jou en je lijf zo te trainen dat je weer zelfstandig alle bewegingen in je eigen lichaam kunt uitvoeren. Door de instant feedback van je lijf bereik je direct resultaat.