Friedeke Verkleij-Veenman


Over Pilates Principles

Pilates Principles is een Pilates methode met een wetenschappelijke basis. Bij Pilates Principles komt alles op een voor iedereen te begrijpen èn te voelen manier samen: algehele lichaamshouding, centering, focus, flow, precisie, ademhaling èn stabiliteit, flexibiliteit en mobiliteit. Zo beweeg je vanuit een holistisch perspectief. Mijn nieuwe label, Pilates Principles Online School, is gestart in maart 2020. Live lessen zijn vanwege Corona crisis en de 1,5 mtr strategie niet mogelijk. Pilates Principles Online School is in het gat gedoken van de "Online Community" en bewijst dat het werkt.

Ik ben Friedeke Verkleij-Veenman. Ik ben een Pilates docent met een eigen creatieve stijl. Ik zorg er tijdens mijn lessen voor dat jij niet alleen feedback krijgt van mij, maar vooral van je eigen lichaam. Dat doe ik door een oefening uit te leggen aan de hand van je eigen lijf en je ieder detail van de beweging te laten voelen.

Ik vind het belangrijk dat je alle bewegingen op een natuurlijke manier uitvoert en dat zelf ook zo ervaart. Alleen dan beklijft het en kun je er uiteindelijk zelf mee aan de slag.

Pilates is een holistische vorm van werken met je lichaam. Wanneer jij je bewust wordt van je lichaam zal dat je lichaamshouding aanmerkelijk verbeteren.

Referenties

Fitness en aerobics

Ik ben opgeleid door Debbie Jenner. Debbie Jenner is de grondlegster van aerobics in Nederland en Ground Control Pilates. Ik heb in 1995 haar aerobics en fitness opleiding gedaan in Amsterdam, later gevolgd door AFAA en ACE in de USA.

Ground Control Pilates

In 2000 ben ik gestart met Ground Control Pilates. En ben ik officieel Master Trainer bij Debbie Jenner's The Pilates Company Amsterdam. Om me verder te verdiepen in mijn werk heb ik talloze conventies, workshops en bijscholingen gevolgd, onder andere: Blackpool Aerobics and Fitness Convention (UK), IDEA Convention (USA) en Pilates Institute/Michael King (UK). Daarnaast ga ik ieder jaar een aantal weken naar The Seattle Gym in Seattle (USA) van Kari Anderson, een van de bekendste fitness en aerobics pioniers van Amerika. Alwaar ik sinds 2018 "guest teacher" ben met mijn "Pilates en Yoga Mat fusion class".

Do-In Yoga

Sinds 2017 ben ik gecertificeerd Do-In Yoga docent, , level III. Ik heb mijn opleiding gevolgd bij de Do-In Academy van Lilian Kluivers. Do-In is een op de Chinese geneeswijze gebaseerde vorm van yoga. Mijn aandachtsgebied heeft zich hiermee vergroot van spiergroepen naar de energiekanalen waar de Chinese geneeswijze zich op concentreert. Voor mij is dit een letterlijke verdieping van het functioneren van het menselijk lichaam.

Alrijne Ziekenhuis Sportgeneeskunde

Sinds 2008 werk ik direct samen met Maarten Verschure, Sportgeneeskundig Specialist van het Alrijne Ziekenhuis in Leiden en zijn collega's Michael van der Werve en Dieke Kok. Naast deze deskundige specialisten is er een vast netwerk van fysiotherapeuten in Leiden e.o. De lijnen zijn kort, deskundigheid laat ik daar waar het hoort.