Over Pilates Principles

Pilates Principles is een Pilates methode met een wetenschappelijke basis. Bij Pilates Principles komt alles op een voor iedereen te begrijpen èn te voelen manier samen: algehele lichaamshouding, centering, focus, flow, precisie, ademhaling èn stabiliteit, flexibiliteit en mobiliteit. Zo beweeg je vanuit een holistisch perspectief.

Ik ben Friedeke Verkleij-Veenman

Ik ben een Pilates docent met een eigen creatieve stijl. Ik zorg er tijdens mijn online Pilates lessen of Personal Training voor dat jij niet alleen feedback krijgt van mij, maar vooral van je eigen lichaam. Dat doe ik door een oefening uit te leggen aan de hand van jouw eigen lijf en je ieder detail van de beweging te laten voelen. Gebaseerd op ruim 25 jaar ervaring.
Ik vind het belangrijk dat je alle bewegingen op een natuurlijke manier uitvoert en dat zelf ook zo ervaart. Alleen dan beklijft het en kun je er uiteindelijk zelf mee aan de slag. Ik geef je de regie terug over je hoofd en lijf. Check de ervaring van mijn klanten.

Wat is Pilates?

Pilates is eigenlijk niets meer dan het lang, soepel en sterk maken van de wervelkolom. Aan je wervelkolom zitten je schouders en bekken, daar waar de meeste klachten voorkomen. Pilates is een holistische vorm van werken met je lichaam. Wanneer jij je bewust wordt van je lijf zal dat je houding aanmerkelijk verbeteren.
Pilates geeft je stabiliteit, mobiliteit en flexibiliteit. Pilates zorgt ervoor dat deze belangrijke componenten meer in balans zijn.

Pilates kan je op de mat uitvoeren, maar ook met speciale apparatuur.

Hands-on benadering

Pilates is een reeks oefeningen, die in een bepaalde volgorde gedaan kan worden. Iedere oefening vloeit als het ware in de ander over. De ene beweging is de start voor een nieuwe beweging. Het lijkt ingewikkeld. Niets is minder waar. Iedereen kan het, iedereen doet het, het is voor iedereen goed. Als onderhoud, als revalidatie. Gebaseerd op de wetenschap en ik werk alleen maar met wetenschap, namelijk met specialisten. Mijn les is méér dan een oefening.

Opleiding en samenwerkingen

Opgeleid door de beste en voornaamste Pilates Instituten als Debbie Jenner, Michael King, Ton Voogt. Intensieve samenwerking met gerenommeerde specialisten, fysiotherapeuten en artsen van het Alrijne Ziekenhuis.
Mijn opleiding en samenwerking met de Do-In Academy van Lilian Kluivers, én mijn grote interesse in de Chinese Medische Wetenschap geven een extra dimensie aan mijn trainingen. Een letterlijke verdieping in het menselijk lichaam.

Mijn rol ligt voornamelijk in het medisch herstel van jouw lijf. Regie over je hoofd en lijf is essentiëel.

Referenties

Fitness, aerobics en Pilates

Gecertificeerd AFAA en ACE, aerobics and fitness instructeur, sinds 1995.

Ground Control Pilates

Ground Control Pilates, Debbie Jenner's The Pilates Company Nederland.

Do-In Yoga

Gecertificeerd Do-In Yoga docent, level III, Do-In Academy van Lilian Kluivers.

Alrijne Ziekenhuis Sportgeneeskunde

Ik werk direct samen met Maarten Verschure, Sportgeneeskundig Specialist van het Alrijne Ziekenhuis in Leiden en zijn collega's Michael van der Werve en Dieke Kok.

Over Pilates Principles