Friedeke Verkleij-Veenman


Over Pilates Principles

Pilates Principles is een Pilates methode met een wetenschappelijke basis. Bij Pilates Principles komt alles op een voor iedereen te begrijpen én te voelen manier samen: algehele lichaamshouding, centering, focus, flow, precisie, ademhaling èn stabiliteit, flexibiliteit en mobiliteit. Zo beweeg je vanuit een holistisch perpectief.

Ik ben Friedeke Verkleij-Veenman. Ik ben een Pilates docent met een eigen creatieve stijl. Ik zorg er tijdens mijn lessen voor dat jij niet alleen feedback krijgt van mij, maar vooral van je eigen lichaam. Dat doe ik door een oefening uit te leggen aan de hand van je eigen lijf en je ieder detail van de beweging te laten voelen.

Ik vind het belangrijk dat je alle bewegingen op een natuurlijke manier uitvoert en dat zelf ook zo ervaart. Alleen dan beklijft het en kun je er uiteindelijk zelf mee aan de slag.

Pilates is een holistische vorm van werken met je lichaam. Wanneer jij je bewust wordt van je lichaam zal dat je lichaamshouding aanmerkelijk verbeteren.

Referenties

Ik heb al meer dan 20 jaar ervaring met het geven van Pilates en aerobics lessen. Hieronder vind je een overzicht van mijn referenties en de opleidingen die ik heb gevolgd.

Fitness en aerobics

Ik ben opgeleid door Debbie Jenner. Debbie Jenner is de grondlegster van aerobics in Nederland en Ground Control Pilates. Ik heb in 1995 haar aerobics en fitness opleiding gedaan in Amsterdam, later gevolgd door AFAA en ACE certificates in de USA. Ik heb een groot aantal jaren als master trainer met Debbie de Teacher Trainingen gegeven. Voor mij een grote eer én een hele goede leerschool.

Ground Control Pilates

In 2000 ben ik gestart met Ground Control Pilates. Sindsdien ben ik Pilatesdocent en is Pilates voor mij een ‘way of life’. Om me verder te verdiepen in mijn werk heb ik talloze conventies, workshops en bijscholingen gevolgd, onder andere: Blackpool Aerobics and Fitness Convention (UK), IDEA Convention (USA) en Pilates Institute/Michael King (UK). Daarnaast ga ik ieder jaar een aantal weken naar The Seattle Gym in Seattle (USA) van Kari Anderson, een van de bekendste fitness en aerobics pioniers van Amerika.

Do-In Yoga

Daarnaast ben ik ook officieel gecertificeerd Do-In Yoga docent, , level III. Ik heb mijn opleiding gevolgd bij de Do-In Academy van Lilian Kluivers. Do-In is een op de Chinese geneeswijze gebaseerde vorm van yoga. Mijn aandachtsgebied heeft zich hiermee vergroot van spiergroepen naar de energiekanalen waar de Chinese geneeswijze zich op concentreert. Voor mij is dit een letterlijke verdieping van het functioneren van het menselijk lichaam.

Alrijne en Visser Fysio

Sinds 2008 werk ik samen met Visser Fysiotherapie en Sport in Leiden, een gerenommeerde fysiotherapiepraktijk met een brede ervaring en expertise. Ik werk ook direct samen met Maarten Verschure, Sportgeneeskundig Specialist van het Alrijne Ziekenhuis in Leiden.