Friedeke Verkleij-Veenman


Klantbeleving

Zowel in mijn groepslessen als in de personal training sessies zal ik je bewegingen zo natuurlijk mogelijk laten voelen, met als doel ze weer zelfstandig en in jouw eigen lichaamsberaming te kunnen uitvoeren. Hoe ervaar jij de "instant feedback" van jouw lichaam?

Mijn klanten zijn vaak verbaasd over het snelle resultaat dat je al met één pilatesles in de week kunt bereiken. Door de repeterende bewegingen en het feit dat de oefeningen zo natuurlijk aanvoelen, krijg je direct positieve feedback van je eigen lijf. Pilates is bovendien een holistische manier van werken. Het gaat altijd om het hele lijf en niet maar één onderdeel.

Anne

Anne

"Ik volgde mijn eerste pilatesles als uitwisselingsstudent in Engeland. Ik was direct hooked. Hoewel Pilates zwaar kan zijn, is het tegelijkertijd ontspannend en voel je direct aan je lichaam dat het goed voor je is: je wordt sterker en je houding verbetert zichtbaar. Terug in Nederland had ik moeite om lessen te vinden van hetzelfde niveau als die in Engeland. Tot ik in de groepsles van Friedeke kwam. Haar lessen hebben een natuurlijk ritme en flow en lijken bijna vanzelf te gaan. Een uur vliegt altijd om. Ik heb tot vijf dagen voor mijn bevalling haar lessen gevolgd en zeker na baby nummer twee werd de wekelijks les heilig: een uur lang rust en focus op mijn lijf."

Groepslessen

Nora

Nora

Volleybal

"Na mijn tweede bevalling lag ik eraf en was ik letterlijk en figuurlijk een "wrak". Mijn bekken was instabiel, mijn energiepeil heel laag en ik voelde mij verschrikkelijk moe. Dit werd onder andere veroorzaakt door reumatische klachten. Toen werd Friedeke mij letterlijk aangereikt. Ik heb direct een aantal personal training sessies geboekt, met resultaat! Stukje bij beetje kwam ik uit het dal en kon ik na 4 weken weer mijn oudste dochter - toen 3 jaar - zonder moeite op mijn schouders zetten. Ik volleybal op niveau. Door de personal trainingen kan ik zo goed als pijnvrij trainen en is mijn service-bereik vergroot van 'net over het net' (+/- 9m) vlak na de bevalling naar 'diep achterin, voor de achterlijn' (+/- 18m). Ik verbaas nog iedere week mijzelf en mijn team.”

Personal training

Nicole

Nicole

Bekkeninstabiliteit na de zwangerschap

“Na mijn eerste zwangerschap en bevalling kreeg ik zeer veel last van bekkeninstabiliteit. Zo erg, dat ik mijn eigen kindje nauwelijks in bad kon tillen. Ik ben heel voorzichtig met Pilates Personal Training gestart om weer wat kracht te krijgen. Door de rustige oefeningen en intense begeleiding kon ik mijn normale leven weer oppakken en werd ik zelfs sterk genoeg om een tweede zwangerschap als een enorm geluk te ervaren. Mijn kindjes zitten inmiddels op de lagere school, mijn
bekken en rug zijn beresterk. Maar pilates blijft nodig om het zo te houden. Door de persoonlijke benadering en het enorme repertoire van Friedeke kunnen we steeds op een ander onderdeel inzoomen."

Personal training

Loes, 17 jaar

Loes, 17 jaar

Paardrijden, hypermobiel en zwakke core stabillity

Loes zit in de eindexamenklas van het gymnasium en is semi-professioneel amazone: “Door Pilates personal training heb ik de stabiliteit in mijn bovenlichaam verbeterd en weet ik hoe ik tijdens het bewegen rekening moet houden met mijn hypermobiliteit. Bij mijn dressuurproeven krijg ik inmiddels een veel hoger cijfer voor mijn houding. Echt goed! Ik ga vaak door mijn enkels, mijn enkelbanden zijn ook hypermobiel. Een paar maanden geleden zijn mijn enkelbanden gescheurd. In overleg met mijn fysio ben ik gewoon doorgegaan met Pilates. Dit heeft mijn herstel significant versneld."

Personal training