Klantbeleving

Klantbeleving

Zowel in mijn groepslessen als in de personal training sessies zal ik jou alle bewegingen zo natuurlijk mogelijk laten voelen, met als doel ze weer zelfstandig en in jouw eigen lijf te kunnen uitvoeren. Hoe ervaar jij de "instant feedback" van jouw lichaam?

Mijn klanten zijn vaak verbaasd over het snelle resultaat dat je al met één pilatesles in de week kunt bereiken. Door de repeterende bewegingen en het feit dat de oefeningen zo natuurlijk aanvoelen, krijg je direct positieve feedback van je eigen lijf. Pilates is bovendien een holistische manier van werken. Het gaat altijd om het hele lichaam en niet maar één onderdeel.

Eric Paul

Eric Paul

Levensstijl

Na een doorverwijzing van mijn sportarts werk ik nu enkele maanden samen met Friedeke om te leren luisteren naar en te leren voelen van mijn lichaam. Op maat gemaakte trainingen waarbij ik mijn ego links moet laten liggen. Een perfecte combinatie van lichaam en geest komen samen in de trainingen van Friedeke. Dank!

Personal training

Jacqueline

Jacqueline

Pilates en MS

Sinds mijn 26ste heb ik MS, een verloop met pieken en dalen. Als echt buitensport mens in eerste instantie een ramp, mijn hele leven stond op zijn kop. Wekelijks naar de fysiotherapeut voor evenwicht en balans. Maar voor het kweken van spieren en conditie moest ik toch zelf aan de slag. Hockey, wildwater kano, skiën, het was geen optie meer. De vermoeidheid deed zich op de gekste momenten voor. Dan ga je zoeken: wandelen, fietsen, kanoën met manlief, een tijd karate, maar als je dan stom genoeg ook nog van de trap kukelt en een heftige schouderblessure oploopt weet mijn fysio een oplossing: Pilates. En inderdaad, het werkt! Aan de schouder wordt gewerkt en ondertussen mag ik gewoon trainen. Fysio is ook heel tevreden over mijn evenwicht en balans, geen wekelijkse bezoeken meer.
Zo vaak ik kan doe ik online een Pilatesles mee, soms 3x per week. Sinds een aantal maanden doe ik ook online Bodyshape. Ik werk aan spierkracht, uithoudingsvermogen en Pilates is een prachtige basis voor deze pittige les.

Regelmatig wijs ik mijn MS lotgenoten op de mogelijkheden om te bewegen, al dan niet aangepast, er is zoveel mogelijk en een privé les is zo geboekt om te kijken welke aanpassingen er nodig zijn. Ik ben een blijver!

Groepslessen, Personal training

Ineke

Ineke

Pilates Personal Training

“Sinds januari ’22 werk ik iedere week met Friedeke. Mijn vaste Pilates Personal Training sessie, wat ik inmiddels niet meer wil missen.

Friedeke kijkt heel goed naar mijn lichaam en ziet in één oogopslag waar de ‘pijnpunten’ zitten. We gaan er vervolgens mee aan de slag en zij traint net zo hard mee en geeft directe aanwijzingen.

Ik kijk uit naar de maandagochtend en doe alle oefeningen met veel plezier. Ik werk op de mat en de verschillende apparatuur. Sinds ik de lessen volg zijn mijn heup- en rugklachten afgenomen en denk ik bewuster na over hoe ik beweeg.

Ik ben gevoelig voor de persoonlijke benadering en ik ervaar de training als prettig en veilig. Voor mij is de Pilates les een goede en positieve start van de week!”

Ineke, bijna 70, Wassenaar.

Personal training

Mary

Mary

“Op aanraden van de sportarts ben ik bij Friedeke Pilateslessen gaan volgen. Tweemaal per week. Dit gaf direct verbetering en vervolgens bleef ik op een bepaald niveau hangen. Zolang ik dat niveau kon vasthouden was ik al tevreden.
In maart kwam Corona voorbij en de lessen gingen online. Bodyshape stond ook op het rooster, maar in mijn beleving was dat te hoog gegrepen. Op de vraag van Friedeke: "waarom probeer je niet een paar keer mee te doen? In eigen tempo en je kan de camera uitdoen en zelf bepalen of het wat voor je is."
Na 3 maanden weet ik wat deze nieuwe trainingsaanpak mij heeft opgeleverd:
Er is absoluut perspectief op verbetering! Tijdens bodyshape train je in up tempo verschillende spiergroepen. Daarvoor is het wel nodig dat je aandacht blijft houden voor een goede basis. Dat is voor mij Pilates. Want daar leer je voelen waar je tijdens de oefeningen op moet letten om niets te forceren.
Kortom: bodyshape zorgt ervoor dat ik sterker word. Pilates zorgt ervoor dat ik tijdens bodyshape ervaar wat voor mij haalbaar is om te verbeteren omdat ik voel waar ik mee bezig ben."

Groepslessen

Marco

Marco

Topsport

Eigenlijk heb ik altijd wel topsport bedreven. Atletiek, basketbal. You name it, ik heb het gedaan. Mijn lijf heeft daar wel onder geleden. Of ik nu te hard mijn best heb gedaan of misschien te weinig de stabilisatiespieren heb gebruikt. Weet ik niet. Maar via mijn sportarts ben ik bij Pilates Principles terecht gekomen. Twee keer per week, 's morgen om 08.00, sta ik in de studio. Ik ben nog nooit zo vroeg ergens voor mijn bed uit gekomen. Maar het werkt. Mijn stijve lichaam is iets mobieler en de Pilates apparatuur ondersteunt mijn inflexibiliteit, best fijn. Soms komt één van mijn dochters mee, duo Pilates kan ik ook aanraden.

Friedeke weet precies wat ik nodig heb. Elke keer andere oefeningen, soms zwaar, soms makkelijk. Nou makkelijk? Totaal niet. Maar daarna ben ik flex en golf ik de sterren van de hemel. Of sta de hele dag in de keuken.

Personal training