Wat heb je nodig voor mijn Online Pilates les?

Wat heb je nodig voor mijn Online Pilates les?

26-10-2022

Belangrijkste is dat je op de mat verschijnt!! Maar wat nog meer?

Een goede mat is het halve werk

Je hebt een goede, dikke mat nodig. Dit zijn meestal "fitness" matten. Een dunne yogamat is niet prettig. Ik maak graag gebruik van een small ball (Pilates 26 cm) en een dynaband. Uiteraard kan ik je adviseren waar je deze kunt kopen. Voor de bodyshape les heb je kleine gewichtjes nodig.

Regelmaat is belangrijk, "repetition is the mother of all skills"

Het moeilijkste van mijn les is gewoon iedere week inloggen. Hoe gek dat ook klinkt. Maar regelmaat is belangrijk. Net als 3x per dag eten. Het geeft structuur en rust in je lijf, dus je vaart er wel bij. Zorg dat je op tijd inlogt. Geef jezelf de rust om aan te komen in de les en aan te komen in je lijf. Dit klinkt "wazig", maar is het helemaal niet. Je scherm goed in beeld en geluid goed hoorbaar. Stuur je huisgenoten de kamer uit. Katten en honden vinden mijn stem, de zachte mat en waarschijnlijk jouw nabijheid erg prettig, dus die zullen direct op jouw mat gaan liggen.
Kleding is niet zo belangrijk. Als het maar lekker zit, niemand die je ziet.

Duidelijke instructies en voor iedereen toegankelijk

Mijn lessen zijn voor iedereen toegankelijk. Daarmee bedoel ik dat ik verschillende levels in de les aanbied. Heb jij uitdagingen, of ben je nog niet zo goed bekend met Pilates, dan krijg je duidelijke instructies. Alles wordt in een rustig tempo uitgevoerd en is goed te volgen.
Mocht jij denken dat je al heel ver gevorderd bent, zal ik je meer uitdagingen en variaties op oefeningen aanbieden. Daarbij zal ik ook altijd aangeven om kritisch te blijven op je eigen uitvoering. Je kan namelijk in alle bewegingen nog progressie halen, door bijvoorbeeld op je ademhaling te letten. Precies bewegen is één van de basisprincipes, die schiet er nog wel eens bij in. Niet alleen online, maar ook live. De weg van de minste weerstand is immers goed ingesleten.
Mijn groepen zijn niet groot en ik ken iedereen. Ben jij nieuw, dan hebben we een introductie gesprek gehad en heb je mij al je uitdagingen kunnen vertellen. Daar houd ik rekening mee. Voor en na de les is er altijd tijd om iets door te nemen of uitleg te vragen.

Ervaring

Door mijn lesgeefervaring van bijna 30 jaar weet ik haarfijn hoe ik iemand in beweging moet zetten. De bewegingen zitten in mijn dna en communicatie is mijn achtergrond. Online lesgeven is niet makkelijk, maar ik vind het heerlijk en mijn klanten (ruim 75) ook. Je zal voelen dat woordkeuze, intonatie en mijn ervaring zoveel vertrouwen geeft dat een uur snel voorbij is en je meerdere keren per week zult inloggen.

Gemak dient de mens

Je hoeft nergens naartoe, regen of wind, maakt niks uit. Binnen 3 minuten na beëindiging van de les zit je weer op de bank. Kopje thee of warme douche. Nagloeien van de les.

Life is easy, online rocks!