Personal Training

Personal Training

07-11-2022

Personal Training is niet alleen voor mensen met een blessure.

Doorgestuurd door arts of niet

Soms wil je een paar keer goed één op één aandacht. Gewoon, omdat je iets meer aanwijzingen nodig hebt of omdat je wat meer moeite hebt om je lijf te voelen. Je lichaam geeft snel aan wanneer het niet goed gaat, maar hoe ga je daar dan mee om? Voelen is geen hogere wiskunde, oefening baart kunst. Pilates Personal Training is een waanzinnig goede methode.
Ik werk intensief samen met Sportgeneeskunde van het Alrijne Ziekenhuis. Een waardevolle samenwerking. Onderrugklachten gaan niet meer direct naar neuroloog of -chirurg, maar worden doorverwezen naar sportarts. Gelukkig maar, zij verwijzen naar de juiste manier van bewegen. Een knieklacht bij een voetballer hoeft geen verhaal voor de orthopeed te zijn, als geconstateerd kan worden dat er geen of weinig symmetrie in het lichaam is. Wat eigenlijk heel normaal is. Iedereen heeft een voorkeurshouding, voetballer een voorkeursbeen. Hoewel ze zeker getraind worden om "2-benig" te zijn.

Aandacht en kracht

Door de intensieve persoonlijke aandacht kan ik snel schakelen. Een beweging direct corrigeren en beter uit laten voeren, waardoor je snel verschil voelt. Door de repeterende en rustige bewegingen slijt je het erin. Het is als oefenen met penalties. Je lichaam slaat het op als het goed voelt, je spiergeheugen is sterk en een ingesleten manier van bewegen hardnekkig. Door de persoonlijk aandacht werk je efficiënter, het kost minder tijd dan in een groepsles. Mijn methode is een samenwerking, waardoor je altijd sneller recupereert en de bewegingen gaat snappen.
Het is geen "quick fix", ik heb ongeveer 10 sessies nodig om je lijf te begrijpen. Dit is ook mijn ervaring met klanten, die geen ervaring hebben met Pilates. Het duurt even voordat je überhaupt snapt waar het over gaat, maar dan heb je ook wat. Die kennis geeft je direct kracht.