Online Pilates lessen

Online Pilates lessen

15-09-2022

Voor Pilates Principles is de uitdaging naar Online Pilates lessen een groot succes geweest. Pilates Principles is uitgebreid. Een extra label aan het merk. Als trainer, mens, opportunist, maar bovenal ondernemer heb ik positief gemerkt wat online kan bieden. Ik kan zoveel meer mensen bedienen, zoveel grenzen over gaan zonder de studio te verlaten.

Waarom online Pilates lessen?

Na jaren investeren in mijn klanten met kennis en oprechte, innovatieve Pilates gedachten, kon ik een gezond online bedrijf neerzetten. Ontstaan omdat groepslessen in de zaal gewoonweg niet mochten in de Covid periode. Toen iedereen eenmaal gewend was aan thuiswerken en -sporten wilden mijn eigen klanten niet anders. Kwaliteit krijg je niet overal.
Online is praktisch en ik bedien mijn klanten in alle delen van de wereld. Ik heb online Pilates klanten in Zuid-Frankrijk, Brussel, Londen, Italië, Bermuda en Curacao. De klanten die op vakantie gaan, nemen een laptop mee om op locatie in te loggen. Ik heb nog nooit zoveel mooie streken in de wereld gezien, want ze draaien dan allemaal even hun camera om.

Werkt online net zo goed als onsite?

Natuurlijk!! Maar online communiceren is een skill. Laat ik dit uitleggen: communicatie is voor ongeveer 85% non verbaal, je kunt je voorstellen dat dat ineens weg is. Dus dat wat je zegt moet duidelijk zijn, tot de verbeelding spreken of gewoonweg door het brein ontvangen worden. Het feit dat ik bovenop mijn informatie zit, qua oefeningen, uitdagingen in bewegingen, mijn klantenkennis en enorm spreekvaardig ben is een grote plus.

Hoe weet ik of ik mijn oefeningen goed doe?

Ten eerste hebben we altijd een introductie gesprek en weet ik dan precies wat je uitdagingen of blessures zijn. Mochten deze te groot of te serieus zijn, dan raad ik eerst een personal training aan. Dan is er altijd voor en na de les tijd om een vraag te stellen. Maar het tempo tijdens de les is rustig, mijn instructies helder en continue. Alsof je bij mij in de zaal bent. Voor iedere beweging is er een uitdaging of aanpassing. Ik ben duidelijk in beeld.

In 12 lessen naar een beter lijf? Of 3x per week een strak schema?

Je schaft een pakket aan met 12 lessen. Er zijn 3 online Pilates lessen in de week. Je bent welkom om 3x per week te trainen voor de prijs van 1x per week. Ik kan je één ding echt beloven, na 12 lessen voelt het heus heel anders!!

1x per week Bodyshape is genoeg?

Wat ik iedereen aanraad, maar zelf enorm voorstander van ben, is de combinatie van Pilates en Bodyshape. De kracht en beheersing van Pilates en de meer uitdagende bewegingen met gewichtjes, dynabands en squats. Core stability is meer dan buikspieren, dat weten we inmiddels wel. Maar de functionaliteit van sterke billen en benen, naast dat het esthetisch ook welkom is, is super belangrijk. Sterke billen houden het bekken in evenwicht als je veel met buikspieren werkt. Het feit dat je 100x per dag in en uit de stoel met opstaan vergeet je wel eens, maar alleen met buikspieren kom je er niet.

Check Online Pilates lessen en het bijbehorende schema en prijzen.

Hybride Pilates trainingen

Voor sommige mensen is online geen optie, geen ruimte, computer uitdagingen of gewoonweg eenzaamheid. Ik heb de luxe van een prachtige studio waar ik mijn online Pilates lessen geef en er is altijd ruimte om hierbij aanwezig te zijn. Je bent niet in beeld, maar ik zie jou wel en kan direct aanwijzingen geven op jouw bewegingen. Op deze manier wordt de online les meer interactief en levendig. Het is het proberen waard.